10. JUBILEJNI FESTIVAL MIRNOPEŠKIH VIN IN SPREJEM CVIČKOVE PRINCESE


 

Naše društvo se bo, kot vsa leta nazaj, pridružilo praznovanju občinskega praznika. Pri praznovanju bo društvo sodelovalo z 10. JUBILEJNIM FESTIVALOM MIRNOPEŠKIH VIN.

Ta bo v petek, 16. junija, ob 20.00 uri, v atriju med lekarno in pošto. Na festivalu bomo  podelili medalje in priznanja z letošnje cvičkarije v Trebnjem. Na festivalu se bodo točila najboljša vina z društvenega ocenjevanja in ocenjevanja na cvičkariji. K sodelovanju vabljeni tudi ostali vinogradniki. Kdor želi predstaviti svoje vino na festivalu, naj to čim prej sporoči Alešu Žagarju (telefon: 041 488 283).

Pokušnja vin bo brezplačna, za prigrizek in kozarec bo treba odšteti 5 EUR, seveda boste kozarec lahko odnesli domov. Na festivalu bodo posamezni vinogradniki predstavili svoja vina na stojnicah, ostala vina bo mogoče poizkusiti v hramčku. Na festivalu bo mogoče dobiti tudi toplo hrano  s prispevkom.

Na festivalu bo sprejem cvičkove princese Dragice Ribič, ki je članica našega društva in podpis dogovora med princeso in Zvezo društev  vinogradnikov Dolenjske ter Društvom vinogradnikov Mirna Peč.

Podelitev medalj in priznanj ter pokušino nagrajenih vin bo spremljal krajši kulturni program.

Na festival povabite prijatelje in znance, saj ni namenjen le članom društva. Če bo vsak od nas pripeljal vsaj enega ali več gostov, bo festival uspel.

 

Vabilo na festival mirnopeških vin 16.06.2017.docx