FESTIVAL MIRNOPEŠKIH VIN

Naše društvo se bo, kot vsa leta nazaj, pridružilo praznovanju občinskega praznika. Pri praznovanju bo društvo sodelovalo s FESTIVALOM MIRNOPEŠKIH VIN.

Ta bo v soboto, 20. junija, ob 16.00, v atriju med lekarno in pošto. Na festivalu bomo  podelili medalje in priznanja z letošnje cvičkarije v Kostanjevici na Krki. Na festivalu se bodo točila najboljša vina z društvenega ocenjevanja in ocenjevanja na cvičkariji. K sodelovanju vabljeni tudi ostali vinogradniki. Kdor želi predstaviti svoje vino na festivalu, naj to čim prej sporoči Alešu Žagarju (telefon: 041 488 283).

Pokušnja vin bo brezplačna, za prigrizek in kozarec bo treba odšteti 5 EUR, seveda boste kozarec lahko odnesli domov. Na festivalu bodo posamezni vinogradniki predstavili svoja vina na stojnicah, ostala vina bo mogoče poizkusiti v hramčku.

Podelitev medalj in priznanj ter pokušino nagrajenih vin bo spremljal krajši kulturni program.

Na festival povabite prijatelje in znance, saj ni namenjen le članom društva. Če bo vsak od nas pripeljal vsaj enega ali več, nas bo kar nekaj.

Že zjutraj ob 8.00 uri pa bo pričetek 3. pohoda po poteh Slakove in Pavčkove mladosti. Zbrali se bomo pred kulturnim domom v Mirni Peči. Na pohodu ne bo samo hoja, temveč bo popestreno z različnimi dogodki.

Po pohodu se bomo ustavili na festivalu mirnopeških vin.

Vabilo na festival mirnopeških vin 15.6.2015.docx