GREMO V BELO KRAJINO, DEŽELO BREZ, STELJNIKOV IN DOBRIH VIN, PA ŠE MALO NA HRVAŠKO STRAN

Spoštovane vinogradnice in vinogradniki!
Kot smo se dogovorili na občnem zboru, nas bo letošnji strokovni izlet vodil po Beli krajini, vmes bomo skočili še na Hrvaško. Bo poučno, strokovno in zanimivo!
Odhod bo v soboto, 10. maja, ob 7.00 izpred Kulturnega doma v Mirni Peči. Prosimo, bodite točni, kot vedno. Povratek v večernih urah. Ne pozabite na osebni dokument: potni list ali osebno izkaznico!

Program:
• Začeli bomo pri Jožefu Prusu v Krmačini (www.vinaprus.si) z belokranjsko pogačo za dobrodošlico in degustacijo vsaj petih vzorcev. Ogledali bomo novo veliko klet in vmes izvedeli, zakaj je bil zgovorni mojster Jožef kar štiri leta zapored slovenski vinar leta na ocenjevanju v Gornji Radgoni. Da se torej uvršča v sam slovenski vinski vrh, ni treba posebej poudarjati, pobira tudi ugledna mednarodna priznanja.
• Ko se bomo vračali proti Metliki, se bomo za nekaj časa ustavili v Čurilah v Hiši vin Pečarič. Poznavalci uvrščajo mladega in prodornega Martina Pečariča med najboljše belokranjske vinogradnike, zato se bomo rade volje prepustili njegovim vinom, vmes pa se podprli z malico (divjačinski golaž, ajdovi žganci, kruh), da bo vse lepo in prav.
• Potem nas bo pot vodila na Hrvaško, na Plešivico pri Jastrebarskem, približno uro vožnje od meje, k priznanemu vinarju in enologu Velimirju Koraku (www.vino-korak.hr), ki slovi po pedanosti in doslednosti ter butični pridelavi na petih hektarjih. Dogovorili smo se za šest vzorcev, tudi kaka posebnost bo vmes.
• Nazaj grede se bomo ustavili na Turistični kmetiji Matkovič v Gornji Lokvici na poznem kosilu ali zgodnji večerji, kakor vam je ljubše. Od tam proti domu ne bomo odšli ne lačni ne žejni.
• Prispevek za strokovni izlet je 50,00 € po osebi. Nanj lahko povabite tudi svojega.
• Prijave zbirata do zasedbe sedežev (na voljo jih je 50) Marjan Ravnikar, tel. 041 925 334 in Marjan Primc, tel. 07 30 78 266. Ob prijavi poravnate prispevek za izlet. Pohitite s prijavami, ki se zbirajo do 5. maja 2014.

Ponavljam obvestilo. Za obveščanje članov preko elektronske pošte je kar nekaj interesa. Do sedaj sem uspel zbrati 36 naslovov. Prosim vse člane, ki imate elektronsko pošto in želite, da se vas obvešča z njo, vas prosim, da mi sporočite svoj naslov. Najlažje je, če mi pošljete pošto na naslov marjan.primc@siol.net . Lahko mi zaželite samo dober dan.

Zapišite si v koledar obveznosti, da je v petek 30. maja 2014 povorka na cvičkariji v Kostanjevici. Tja se bomo peljali z avtobusom. O tem več v naslednjih obvestilih.