CVIČKARIJA BO, TOKRAT V TREBNJEM

Kakor rečejo Belokranjci, Vinska vigred bo, tako lahko tudi mi vinogradniki Dolenjske rečemo, Cvičkarija bo in to v Trebnjem. Ta se bo odvijala v dneh,  petek 6. maja 2016, soboto 7. maja 2016 in v nedeljo 8. maja  2016.

Za nas vinogradnike je najpomembnejši dan petek, 6. maja .Ta dan bo slavnostni sprevod vseh vinogradniških društev Dolenjske. Tudi naše društvo bo sodelovalo in zato ste vsi lepo vabljeni, da se udeležite povorke, ki bo v petek, 6. maja, ob 17.30 uri. Pri Domu starejših občanov Trebnje se zberemo ob 17.00 uri.

 Kako smo oblečeni? Zaželeno je, da smo oblečeni v društvenih majicah, predpasniku in na glavi imamo društven klobuk. Lepo je, da imamo v roki tudi buteljko, po možnosti ne prazno. A poleg buteljke se izkažimo z orodjem, ki ga uporabljamo v vinogradu (putrh, banka, nahrbtnik,motika, krampač…).Kdor nima vinogradniške uniforme ali pa majice naj ne bo razlog, da se ne bi udeležil povorke. Številčnost je tudi pokazatelj pripadnosti društvu.

Po končani povorki ne bo manjkala malica. Lahko se bomo ustavili ob točilnih pultih mnogih društev vinogradnikov Dolenjske. Narobe pa bo, če bi izpustili tudi naš pult, ki bo v hišici na Trgu.

Trebnje je tako blizu, da društvo ne bo organiziralo avtobusnega prevoza. Možnost je, da se peljemo z osebnim avtomobilom ali pa vlakom. Ta odpelje iz postaje Mirna Peč ob 16.11 uri. Za povratek je več vlakov. Prvi primeren je ob 20.17 ali 22.32, možno pa se je vrniti tudi naslednji dan.

V soboto 7. maja se ob 20.00 prične veselica. Ob 22.00 uri pa se prične izbor cvičkove princese.

V nedeljo 8. maja je ob 14.00 skupščina Zveze društev vinogradnikov Dolenjske. Ob 16.30 pa bo podelitev priznanj vinogradnikom ob 44. Tednu cvička. Vse se bo dogajalo na Trgu v Trebnjem.

Vabilo na cvičkarijo, 6.,7. in 8. maj 2016.docx