GREMO NA ŠTAJERSKO, K NAŠIM IN ČEZ MEJO

Spoštovane vinogradnice in vinogradniki, za letošnji strokovni izlet smo izbrali Štajersko, na slovenski in avstrijski strani.

 

Odhod bo v soboto, 18. aprila 2015, ob 7.00 izpred Kulturnega doma v Mirni Peči. Prosimo, bodite točni, kot vedno. Povratek v večernih urah.    

 

Program

-Začeli bomo v Hiši vina Doppler (www.doppler.si) na Kozjaku pri Zgornji Kungoti s penino za dobrodošlico, si ogledali sodobno klet in degustirali vsaj pet ali šest vzorcev v novem degustacijskem prostoru, vse pod taktirko postavne in prikupne Mihaele Krsnik Kopše, tudi uradne degustatorke vin, ki nadaljuje tradicijo prednikov od leta 1815 naprej. Potem bo pravi čas za toplo malico, ki si jo bomo privoščili prav tam.

-Primerno podprti se bomo odpravili na avstrijsko stran, kjer tik za mejo v Ratschu ob vinski cesti (Račane po naše) domuje ugledna in tudi v svetu visoko cenjena klet Aloisa Grossa (www.gross.at). Posebej izstopajo njihovi sauvignoni, poskusili bomo dva, enega iz najboljše lege in enega iz prve lege, poleg tega še štiri druga vina. Tudi prigrizek ne bo manjkal.

-Potem se bomo vrnili na našo stran. V primeru slabšega vremena (doslej smo še vedno imeli lepega) si bomo v Svečinskem gradu ogledali razstavo Zakladi s podstrešja (www.svecina.com), na ogled so tudi vezenine svečinskih vezilj, če pa bo vreme takšno, kot smo ga naročili, se bomo pet minut hoda podali do Vinogradniškega muzeja Kebl na Slatini (www.svecina.com); v primeru dežja odsvetujejo pot zaradi blata. V enem ali drugem primeru bo dovolj časa za kavo ali kaj drugega.

-Naša zadnja postojanka bo nova in priznana klet Valdhuber (www.valdhuber.si), sicer s častitljivo tradicijo. Tam si bomo privoščili izdatno pozno kosilo ali zgodnjo večerjo, kakor za koga, si ogledali novo pridobitev in degustirali pet vzorcev vin.

 

-Prispevek za strokovni izlet je 50,00 € po osebi. Nanj lahko povabite tudi svojega življenjskega sopotnika.

-Prijave zbirata Tončka Saje, tel. 031 778 600 in Marjan Primc, tel. 07 307 82 66. Ob prijavi poravnate prispevek za izlet. Pohitite s prijavami, ki se zbirajo do 15. aprila 2015 oziroma do zasedbe prostih mest; na voljo jih je 52.

 

Vabilo na strokovno ekskurzijo 18.04.2015