Vabilo: 47. Teden cvička, 24.-26. maj

Že 47. Teden cvička se letos ponovno vrača v Trebnje in sicer se bo odvijal 24., 25. in 26. maja 2019. Za nas vinogradnike je najpomembnejši dan petek, 24. maja .Ta dan bo slavnostni sprevod vseh vinogradniških društev Dolenjske. Tudi naše društvo bo sodelovalo in zato ste vsi lepo vabljeni, da se udeležite povorke, ki bo v petek, 24. maja, ob 17.30 uri. Pri Domu starejših občanov Trebnje se zberemo ob 17.00 uri.

 Kako smo oblečeni? Zaželeno je, da smo oblečeni v društvenih majicah, predpasniku in na glavi imamo društven klobuk. Lepo je, da imamo v roki tudi buteljko, po možnosti ne prazno. A poleg buteljke se izkažimo z orodjem, ki ga uporabljamo v vinogradu (putrh, banka, nahrbtnik, motika, krampač…).Kdor nima vinogradniške uniforme ali pa majice naj ne bo razlog, da se ne bi udeležil povorke. Številčnost je tudi pokazatelj pripadnosti društvu.

Po končani povorki ne bo manjkala malica. Lahko se bomo ustavili ob točilnih pultih mnogih društev vinogradnikov Dolenjske. Narobe pa bo, če bi izpustili tudi naš pult, ki bo v hišici na Trgu. V Trebnje je možno potovati tudi z vlakom. Ta odpelje iz postaje Mirna Peč ob 16.12 uri, iz Trebnjega pa odpelje zadnji ob 22.00 uri.

Zvrstilo se bo še kar nekaj dogodkov. Ne bo manjkalo tudi zabave in plesa v vseh treh dnevih cvičkarije. Natančne dogodke je moč dobiti na internetu ali plakatih.

https://www.zdvd.si/images/novice/47TC/Zlozenka_-_47TedenCvicka_-_manjsa.pdf