Vabilo na predavanje o negi mladega vina

Društvo vinogradnikov Mirna Peč organizira predavanje o negi mladega vina s komentarjem. Predavala bo gospa Ivanka Badovinac iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto. Predavanje bo:

         V četrtek 23. novembra 2017, ob 17.00 uri, v gostilni Špolar.

 S seboj prinesite vzorce vin, da boste dobili strokovni komentar o vašem vinu. Za posamezni vzorec bo potrebno prispevati 2 EUR.

 

Vabilu je priložen načrt degustacijske sekcije o kraju in času srečanja. Vsako srečanje je odprtega tipa in se ga lahko udeleži vsak. Namen srečevanja ni zbiranje določene elite, temveč izobraževanje vseh članov društva. Ste vabljeni.

Iz Upravne enote Novo mesto so nas obvestili, da prijavimo letošnji pridelek vina. Prijaviti ga moramo do 20. novembra 2017, na Upravni enoti Novo mesto. Za prijavo je vabilu priložen tudi obrazec s katerim prijavimo pridelek.

Leto je hitro naokrog. Ne pozabimo na blagoslov vina v podružnični cerkvi v Hmeljčiču. Blagoslov bo na god sv. Janeza Evangelista, 27. decembra 2017. Za uro blagoslova boste izvedeli po oznanilu župnika ali pa na internetu. Po blagoslovu bo v gasilskem domu pokušnja vin, ki smo jih prinesli k blagoslovu, s komentarjem.

Vabljeni!